Meruňky opláchneme, necháme okapat, pokrájíme na malé kousíčky a promícháme se dvěma lžícemi mouky.
V míse utřeme tuk s cukrem do pěny, postupně přidáváme žloutky. Pak vsypeme zbytek mouky promíchaný s práškem do pečiva a naposledy vmícháme tuhý sníh z bílků a kostičky meruněk.
Těsto uhladíme ve formě na srnčí hřbet (formu vyložíme pečicím papírem). Pečeme v předehřáté troubě asi 30 min na 160 °C (horkovzduch). Zkoušíme špejlí, zda je propečený.
Moučník je málo sladký, proto ho můžeme ještě zdobit jakoukoliv polevou.
Špagety uvaříme v mírně osolené vodě, scedíme a propláchneme teplou vodou. V míse prokapeme špagety olejem a posypeme…
více o Bleskové česnekové špagety
Koleno očistíme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme 4 stroužky česneku, bobkový list, nové koření a pepř. Vše zalijeme…
více o Koleno z papiňáku a remosky