Obě celá vejce rozšleháme s cukrem, olejem a bílým jogurtem. Do směsi vmícháme prosátou polohrubou mouku s práškem do pečiva. Takto připravené těsto vlijeme na plech vysypaný moukou a pokryjeme vypeckovanými půlkami meruněk. Posypeme krystalovým cukrem, skořicí a tenkými mandlovými lupínky. Pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova (cca 25 minut).
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě, vodu slijeme. Kdo chce, může listy nahrubo posekat. Pokud použijeme…
více o Pangas se špenátem a nivou
Uvařená vejce, hermelín a eidam nastrouháme na hrubém struhadle. Papriku a cibuli nakrájíme na drobné kostičky, přidáme…
více o Barevný hermelínový salát