Všechny přísady zpracujeme v míse na lité těsto. Nalijeme na plech vyložený pečicím papírem nebo vymaštěný a vysypaný strouhankou. Poklademe plátky meruněk a posypeme hustě žmolenkou.
Do misky dáme přísady na žmolenku (marcipánovou hmotu nakrájíme na kostičky) a vypracujeme prsty hrubší žmolenku. Troubu předehřejeme na 180 °C, vložíme do ní koláč, po zapečení zmírníme teplotu a pečeme asi 30–40 minut. Vychladlý krájíme na řezy. Pro vylepšení můžeme ještě po upečení povrch pokapat čokoládou, ale není to nutné.
Maso opláchneme a osušíme. Osolíme a opepříme. Lístky šalvěje otrháme a poklademe na řízky. Vždy dva řízky přiložíme na…
více o Krůtí řízky alá saltimbocca
Trošku mouky dáme do misky, přidáme droždí, cukr a 4 lžíce jogurtu. Mícháme, dokud droždí úplně nerozmícháme. Necháme…
více o Pikantní bábovka se salámem