Všechny přísady zpracujeme v míse na lité těsto. Nalijeme na plech vyložený pečicím papírem nebo vymaštěný a vysypaný strouhankou. Poklademe plátky meruněk a posypeme hustě žmolenkou.
Do misky dáme přísady na žmolenku (marcipánovou hmotu nakrájíme na kostičky) a vypracujeme prsty hrubší žmolenku. Troubu předehřejeme na 180 °C, vložíme do ní koláč, po zapečení zmírníme teplotu a pečeme asi 30–40 minut. Vychladlý krájíme na řezy. Pro vylepšení můžeme ještě po upečení povrch pokapat čokoládou, ale není to nutné.
Ze zmrzliny uděláme kuličky o něco větší než vlašský ořech, dáme na plech do mrazáku. Cukr, cornflakes a kokos v robotu…
více o Smažená zmrzlina v kokosu
Tvaroh, vejce, mléko a rum vyšleháme. Potom přidáme mouku a prášek do pečiva. Lžící vykrajujeme menší kousky (nabydou)…
více o Rychlé tvarohové koblížky
Vejce utřeme s cukrem, potom přidáme vlažnou vodu a olej. Přidáme mouku, mléko, vanilkový cukr, špetku soli a prášek do…
více o výborný borůvkový koláč