V míse rozmíchejte mouku s droždím, solí, cukrem a máslem. Přilijte mléko a vypracujte hladké těsto. Nechte přikryté kynout asi hodinu. Meruňky omyjte a rozpulte. Podle návodu na obalu uvařte pudink s mlékem a cukrem. Smíchejte zakysanou smetanu, polovinu cukru, žloutky a vanilkový cukr. K bílkům přidejte zbylý cukr, ušlehejte tuhý sníh a zlehka ho zapracujte do smetanové směsi. Vykynuté těsto ještě jednou prohněťte, rozválejte na plát a položte na plech vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou tak, aby vznikl okraj. Na těsto rozetřete pudink a poklaďte půlkami meruněk. Navrch rozetřete smetanový krém. Koláč dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C.
Celá vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým,zašleháme olej. Do mísy nasypeme mouku, sodu, sůl, namočené a oprané rozinky,…
více o Jemný jablkový koláč s ořechy
Utřeme máslo s cukrem a žloutky, a postupně přidáme ostatní suroviny, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Nalijeme do…
více o Výborná ořechová bábovka
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Cibuli…
více o Francouzská cibulačka IV.