V míse rozmíchejte mouku s droždím, solí, cukrem a máslem. Přilijte mléko a vypracujte hladké těsto. Nechte přikryté kynout asi hodinu. Meruňky omyjte a rozpulte. Podle návodu na obalu uvařte pudink s mlékem a cukrem. Smíchejte zakysanou smetanu, polovinu cukru, žloutky a vanilkový cukr. K bílkům přidejte zbylý cukr, ušlehejte tuhý sníh a zlehka ho zapracujte do smetanové směsi. Vykynuté těsto ještě jednou prohněťte, rozválejte na plát a položte na plech vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou tak, aby vznikl okraj. Na těsto rozetřete pudink a poklaďte půlkami meruněk. Navrch rozetřete smetanový krém. Koláč dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C.
Uvaříme fazole do měkka. Mrkev a brambory ošistíme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na másle. Zalijeme vodou, a…
více o Vynikající zeleninová polévka
Celá vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým,zašleháme olej. Do mísy nasypeme mouku, sodu, sůl, namočené a oprané rozinky,…
více o Jemný jablkový koláč s ořechy
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát