Předehřejeme troubu, vymažeme plech, meruňky dáme okapat. Máslo s cukrem utřeme do pěny, přimícháme vejce, zakysanou smetanu, mandle a pomerančovou kůru, nakonec mouku s práškem do pečiva. Těsto rozprostřeme na plech, poklademe meruňkami slupkou dolů, pečeme 35–40 minut (cca 175 °C). Meruňkový džem zahřejeme a 5 minut před dokončením pečení jím potřeme meruňky. Ještě teplý koláč pocukrujeme.
Okurku nakrájíme nadrobno, cibuli nastrouháme a smíchame se zakysanou smetanou a hořčicí. Dochutíme polévkovým kořením.
více o Majonéza ze zakysané smetany
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
Jednoduchá a velice rychlá příprava houskových knedlíků, kde nehrozí, že je rozvaříte, když se budou dělat o pět minut…
více o Jednoduché houskové knedlíky
Předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme je namáčeli. Když už jsou měkké můžeme vodu trochu osolit…
více o Fazolový salát s křenem