Uzený špek na kostičky dáme do hrnce spolu s cibulkou a osmažíme dorůžova. Přidáme fazole v plechovce, necháme zhruba 5 minut povařit, přidáme dršťky, chilli koření, pepř a sůl podle chuti. Zalijeme vodou a povaříme cca 5–10 minut. Nezahušťujeme, fazole se téměř rozvaří, alespoň jejich část a polévka se tak zahustí. Můžeme přidat tradiční majoránku. Podáváme s čerstvým chlebem nebo jiným pečivem.
Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě, vodu slijeme. Kdo chce, může listy nahrubo posekat. Pokud použijeme…
více o Pangas se špenátem a nivou
Mouky je někdy potřeba trochu více, podle velikosti vajec a druhu mouky.
Vše v míse smícháme v pevné a pružné těsto…
více o Octové těsto místo listového
Žampiony oloupeme a zbavíme je nožiček, které pokrájíme na menší kousky. Na oleji osmahneme cibuli, až trošku zezlátne…
více o Žampiony plněné šunkou a nivou