Uzený špek na kostičky dáme do hrnce spolu s cibulkou a osmažíme dorůžova. Přidáme fazole v plechovce, necháme zhruba 5 minut povařit, přidáme dršťky, chilli koření, pepř a sůl podle chuti. Zalijeme vodou a povaříme cca 5–10 minut. Nezahušťujeme, fazole se téměř rozvaří, alespoň jejich část a polévka se tak zahustí. Můžeme přidat tradiční majoránku. Podáváme s čerstvým chlebem nebo jiným pečivem.
Špekáčky nakrojíme podélně, na koncích nakrojíme na ježka, naskládáme do zapékací mísy, zasypeme nakrájenou cibulí a…
více o Vepřové ala špekáčky na pivu
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme…
více o Bratislavské plecko pro Aničku