Maso omyjeme a nakrájíme na plátky 2 cm. Dáme ho do mísy a přidáme šťávu z limetky nebo citronu, cukr, chilli, sůl, skořici, kůru z limetky, oregano, zamícháme a necháme alespoň 30 minut uležet. Po půl hodině připravíme větší a spíš hlubší pánev, rozpálíme ji a vlijeme olej.
Mezitím připravíme zeleninu. Papriky očistíme, omyjeme a nakrájíme na slabé plátky, cibuli taktéž. Když máme rozpálenou pánev s olejem, nasypeme na ni maso a chvíli za průběžného míchání smažíme. Když je maso skoro hotové, přisypeme zeleninu a smažíme do změknutí zeleniny.
Mezitím připravíme chleby. Rozkrojíme je napůl a utvoříme uvnitř díru – opatrně roztrhneme těsto. Když je směs hotová, po částech ji nakládáme do kapes vytvořených z chleba (je dobré si směs rozdělit, aby vystačila). Na kapsy dáme plátek nebo dva sýra a vložíme ho přes otvor do kapsy, aby zavřel otvor. Na pekáči všechny půlky dáme zapéct do trouby, dokud sýr skoro nerozteče, jen na chvilku.
Mezitím si prostřeme, nalijeme vodu s citronem, která je k tomu jako nápoj dobrá a smetanu každému na talíř nebo do misky – smetana vyváží pálivou chuť kapes a voda s citronem je dobrá na zažívání.
Utřeme tuk, přidáme sýr a olej a našleháme. Pak přidáme na velmi tenké plátky nastrouhané ředkvičky a nadrobno usekanou…
více o Sýrová pomazánka s ředkvičkami
Přebrané, oprané a namočené fazole uvaříme doměkka (nerozvaříme) a necháme vychladnout. Scedíme je, v míse smícháme s…
více o Fazolový salát se slaninou