Maso omyjeme a nakrájíme na plátky 2 cm. Dáme ho do mísy a přidáme šťávu z limetky nebo citronu, cukr, chilli, sůl, skořici, kůru z limetky, oregano, zamícháme a necháme alespoň 30 minut uležet. Po půl hodině připravíme větší a spíš hlubší pánev, rozpálíme ji a vlijeme olej.
Mezitím připravíme zeleninu. Papriky očistíme, omyjeme a nakrájíme na slabé plátky, cibuli taktéž. Když máme rozpálenou pánev s olejem, nasypeme na ni maso a chvíli za průběžného míchání smažíme. Když je maso skoro hotové, přisypeme zeleninu a smažíme do změknutí zeleniny.
Mezitím připravíme chleby. Rozkrojíme je napůl a utvoříme uvnitř díru – opatrně roztrhneme těsto. Když je směs hotová, po částech ji nakládáme do kapes vytvořených z chleba (je dobré si směs rozdělit, aby vystačila). Na kapsy dáme plátek nebo dva sýra a vložíme ho přes otvor do kapsy, aby zavřel otvor. Na pekáči všechny půlky dáme zapéct do trouby, dokud sýr skoro nerozteče, jen na chvilku.
Mezitím si prostřeme, nalijeme vodu s citronem, která je k tomu jako nápoj dobrá a smetanu každému na talíř nebo do misky – smetana vyváží pálivou chuť kapes a voda s citronem je dobrá na zažívání.
Maso opláchneme a osušíme. Osolíme a opepříme. Lístky šalvěje otrháme a poklademe na řízky. Vždy dva řízky přiložíme na…
více o Krůtí řízky alá saltimbocca
Brambory jemně nastrouháme, vodu slijeme, přidáme vejce, utřený česnek a mouku, pepř, majoránku a dle chuti osolíme.…
více o Zapečený bramborák se zelím
Čokoládu Margot nastrouháme na jemném struhladle. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý…
více o Moučník z čokolády Margot