Mexická omáčka Zeleninu omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli a česnek na větší kostičky. Nakrájenou zeleninu rozmixujeme,… více o Mexická omáčka
Mexická kapsa Maso omyjeme a nakrájíme na plátky 2 cm. Dáme ho do mísy a přidáme šťávu z limetky nebo citronu, cukr, chilli, sůl,… více o Mexická kapsa
Mexická kuřecí jatýrka Na oleji orestujeme cibuli na půlkolečka i s česnekem, až začne vonět. Přidáme opláchnutá játra a restujeme. Jakmile… více o Mexická kuřecí jatýrka
Moc slané, kyselé nebo pálivé? Triky, jak zachránit každé jídlo Každý z nás to někdy zažil – při vaření nás strhne vášeň pro koření, nebo se nám ruka se solí… Celý článek
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si uchovat hříbky a… Přinesli jste si z lesa plné košíky hub a přemýšlíte, jak je zpracovat? Můžete je sníst hned,… Celý článek
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve Proč si někdy tak komplikujeme život horami špinavých hrnců, když by nám stačila k přípravě… Celý článek
Houbová smaženice 6x jinak: Udělejte ji klasicky, po maďarsku,… Když si přinesete z lesa plný košík hub nebo ještě víc, vyplatí se mít v zásobě recepty, jak… Celý článek
Špekáčkový salát Špekáčky, cibule a okurky nakrájíme. Spojíme marinádou, kterou připravíme svařením uvedných surovin. Vše promícháme s… více o Špekáčkový salát
Věnečky z odpalovaného těsta II. - svařit vodu a tuk - mícháme ve vodní lázni - pak vsypat mouku, dobře promíchat - po vychladnutí postupně zašlehat… více o Věnečky z odpalovaného těsta II.
Losos se smetanovo-česnekovou… Očištěnou rybí filetu opláchneme a nakrájíme na porce. Mírně osolíme, zvolna smažíme v horkém tuku do zlatova. … více o Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou
Rafaelo Nejprve ve vodě uvaříme kondenzované mléko. Do 2,5 hrnka mléka přidáme cukr a dáme vařit. V 0,5 hrnku mléka rozmícháme… více o Rafaelo
Smažená zmrzlina v kokosu Ze zmrzliny uděláme kuličky o něco větší než vlašský ořech, dáme na plech do mrazáku. Cukr, cornflakes a kokos v robotu… více o Smažená zmrzlina v kokosu
Zelné lívanečky Zelí pokrájíme nadrobno, osolíme, opepříme a necháme odležet do dalšího dne. Zalijeme jogurtem, přidáme vejce a mouku.… více o Zelné lívanečky
Bretaňské fazole Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme doměkka. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a za… více o Bretaňské fazole
Halušky s kysaným zelím Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme s lžicí oleje. Brambory nastrouháme, osolíme a dobře promícháme s moukou.… více o Halušky s kysaným zelím
À la Carbonara Uvaříme těstoviny. Nakrájíme si cibuli a dáme na rozpálenou pánev s oliv. olejem. Chvilku necháme smažit. Potom… více o À la Carbonara
Plněný hermelín Nivu nastrouháme na jemné nudličky, rozmícháme s jogurtem, drobně posekanou petrželkou a opepříme. Kolečka hermelínu… více o Plněný hermelín
Těstoviny s nivou Uvařit těstoviny... Rozpustit dvě lžíce másla, nivu nahrubo nastrouhat a vložit na máslo, trochu podlít smetanou a… více o Těstoviny s nivou
Kuřecí prsa se smetanovou kari… V hluboké pánvi orestujeme dozlatova na nudličky nakrájená kuřecí prsa, osolíme a okořeníme kari kořením a kořením na… více o Kuřecí prsa se smetanovou kari omáčkou