Mexická omáčka Zeleninu omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli a česnek na větší kostičky. Nakrájenou zeleninu rozmixujeme,… více o Mexická omáčka
Mexická kapsa Maso omyjeme a nakrájíme na plátky 2 cm. Dáme ho do mísy a přidáme šťávu z limetky nebo citronu, cukr, chilli, sůl,… více o Mexická kapsa
Mexická kuřecí jatýrka Na oleji orestujeme cibuli na půlkolečka i s česnekem, až začne vonět. Přidáme opláchnutá játra a restujeme. Jakmile… více o Mexická kuřecí jatýrka
Jak zpracovat zbylá jablka? Připravte z nich jablečné máslo,… Nestíháte zpracovávat uskladněná nebo nakoupená jablka a jejich kvalita začíná klesat?… Celý článek
3x moučník na víkend: Rychlé citronové řezy, fitness bábovka a… Víkend bez něčeho sladkého jako by snad ani nebyl. Tentokrát jsme pro vás připravili recepty,… Celý článek
Turecká vejce: Populární snídaně, která vás ohromí jednoduchostí… Překvapivě lahodná, směšně jednoduchá! Právě tak označují turecká vejce ti, kteří je poprvé… Celý článek
Valentýnské dezerty: Potěšte se na duchu, srdci i na jazyku… Užijte si valentýnskou oslavu s plnou parádou a překvapte svoji drahou polovičku zamilovaným… Celý článek
Termixové řezy Upečeme klasický piškot z osvědčeného receptu. Termix připravíme tak, že uvaříme pudink z mléka, cukru a prášku a v… více o Termixové řezy
Skvělé těstoviny s nivovou omáčkou Těstoviny uvaříme podle návodu. Omáčka: na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, poté přidáme nakrájený… více o Skvělé těstoviny s nivovou omáčkou
Židovský medovník z domácí pekárny V určeném množství kávy rozehřejeme med a cukr, necháme přejít varem a odstavíme. Vychladlý - vlažný rozvar vlijeme do… více o Židovský medovník z domácí pekárny
Klobáskové pošušňání Klobásky hodně propícháme vidličkou, vložíme do hrnce, zalejeme vínem a vaříme tak dlouho, až se víno vypaří.… více o Klobáskové pošušňání
Vepřové koleno na tymiánu Troubu předehřejte na 160 stupňů. Vepřové koleno osolte, opepřete a ze všech stran opečte na oleji(cca 8 minut). Poté… více o Vepřové koleno na tymiánu
Nakládaný hermelín Hermelín nakrájíme na menší kousky. Do větší misky vrstvíme sýr a každou vrstvu posypeme kořením a prolijeme olejem.… více o Nakládaný hermelín
Mexická dršťková polévka Uzený špek na kostičky, dáme do hrnce a na něj cibulku na kostičky, Osmažit do růžova, přidat fazole v plechovce,… více o Mexická dršťková polévka
Zelný salát s mrkví a křenem Zelí nakrájíme na jemné nudličky, osolíme je, promneme, promícháme s nastrouhanou mrkví a křenem a necháme chvíli… více o Zelný salát s mrkví a křenem
Čokoládový fondán Ve vodní lázni nechte rozpustit máslo s čokoládou, čokoláda se musí rozpustit všechna. V míse rozmícháme vajíčka,… více o Čokoládový fondán
Jednoduchý špenát Z mrazáku vyndáme špenát a necháme povolit. Na másle necháme zesklovatět cibulku a vložíme na ní špenát. Ten vaříme tak… více o Jednoduchý špenát
Rýžový pilaf Zpěníme cibulku, přidáme skořici a papriku, chvílí opékáme (pozor, aby se paprika nepřepálila!), zasypeme syrovou rýží,… více o Rýžový pilaf
Závin z listového těsta na slano Listové těsto rozkrojíme na dvě půlky a rozválíme. Potřeme hořčicí, kečupem nebo cikánskou omáčkou, ale ne až na okraje… více o Závin z listového těsta na slano