Do hrnce dáme olej, pokrájenou cibuli a mleté maso, přidáme chilli (podle chuti), rajský protlak, pepř a sůl. Podlijeme trošku vodou a necháme dusit. Asi v polovině vaření přidáme na velmi malé kostičky nakrájené papriky a vaříme. Před dokončením vložíme fazole – bílé i s rajčatovou omáčkou. Dolijeme vodou, dochutíme solí a kdo chce, tak přidá maggi.
Pokud by byla polévka řidší, uděláme trochu jíšky na zahuštění. Polévka by měla být pěkně ostrá, ale nepřehánět.
Uzený špek na kostičky dáme do hrnce spolu s cibulkou a osmažíme dorůžova. Přidáme fazole v plechovce, necháme zhruba 5…
více o Mexická dršťková polévka
Všechny přísady necháme asi hodinu v pokojové teplotě. Potom zpracujeme běžným způsobem na vále v těsto. Zabalíme do…
více o Linecké těsto pro začátečníky
1. smíchat sypké suroviny v misce č. 1 (mouka, čokoláda, ořechy, sůl, prášek do pečiva)
2. v misce č. 2 vyšlehat máslo…
více o Bábovka, kterou si zamilujete