Mleté maso osmažíme na cibulce a když je hotové, přidáme fazole a kukuřici. Dochutíme chilli a necháme na plotně, dokud se fazole neohřejí. Touto směsí lze plnit tortilly, případně ji zapéct se sýrem (pikantním plátkovým). Pro snadnější přípravu lze použít plechovku červených fazolí s kukuřicí v chilli omáčce.
Na sádle, či oleji zpěníme cibuli, přidáme nadrobno nakrájenou kapii a trošinku podusíme, přidáme obě plechovky fazolí …
více o Mexické fazole se zeleninou
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Stejně velké nové brambůrky neloupeme, pouze důkladně očistíme a osušíme a upečeme je na suchém plechu do tmavě hněda.…
více o Dědovy pikantní brambůrky