Drobně pokrájenou cibuli a česnek zpěníme na lžíci sádla, přidáme maso pokrájené na proužky a orestujeme, až se zatáhne. Přidáme 2–3 drobounce pokrájené čerstvé chilli papričky (dle jejich velikosti a zkušenosti s pálením, napoprvé raději méně a bez jadýrek).
Občas promícháme a přidáme pokrájenou papriku a rajčata (mohou být konzervovaná) a další ingredience dle fantazie – například fazolové lusky, kukuřici. Nakonec zastříkneme kečupem a dochutíme solí a necháme dodusit.
Mezitím vypracujeme těsto, rozdělíme na části, ze kterých vyválíme velmi tenké placky, které opečeme na suché teflonové pánvi. Za tepla dáme na talíře, přidáme náplň, přehneme a zdobíme kysanou smetanou.
Ač milovník vína, toto výborné jídlo je třeba hasit dobře chlazeným pivem!
Tortilly nahřejeme v troubě nebo v mikrovlnné troubě. Když jsou teplé, naklademe na ně guacamole (přísady nakrájíme na…
více o Mexické placky Tortillas