Alenčin medovník Všechny ingredience smícháme a natřeme (stěrkou) na pečicí papíry na 2 plechy. Pečeme 8–10 minut na 180 °C. Necháme… více o Alenčin medovník
Marlenka – medovník Těsto: Nad parou rozpustíme heru, přidáme vejce, cukr, med, sodu a mouku. Šleháme 10 minut až do zlaté barvy a… více o Marlenka – medovník
Medovník – krém Plechovku s mlékem vaříme dvě hodiny (v papiňáku hodinu). Po vychladnutí smícháme s třetinou másla. Zbytek másla… více o Medovník – krém
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma.… Zapomeňte na módní potraviny, jako je avokádo, quinoa nebo drahé superfoods, které se musí… Celý článek
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho oblíbené těstoviny,… Podle uznávaného českého fotografa, malíře a spisovatele Jana Saudka je jídlo „sex pro starce“… Celý článek
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni určitě nedělejte! Říká se, že babička má vždycky pravdu, a kdo tu svou zažil, jistě je vděčný za vše, co ho… Celý článek
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které… Připravte si každý večer v týdnu rychlou a chutnou večeři z těstovin, která vám ušetří čas a… Celý článek
Cibulová pomazánka Zeleninu a jablka drobně nakrájíme a vše smícháme dohromady. Solíme dle potřeby. více o Cibulová pomazánka
Ořechové řezy ledové – cukroví Ušleháme žloutky s cukrem a pak přidáme ostatní, nakonec lehce vmícháme sníh. Upečeme na velkém plechu vyloženém… více o Ořechové řezy ledové – cukroví
Rybízová bublanina s krémem Rybíz přebereme, opláchneme a okapaný ho vidličkou obereme a posypeme lžící mouky. Do pěny ušleháme máslo, cukr,… více o Rybízová bublanina s krémem
Francouzská cibulačka se sýrovým… Cibuli nakrájíme na tenké proužky a dozlatova ji osmažíme na rozpuštěném másle.Během smažení si nachystáme vývar.… více o Francouzská cibulačka se sýrovým toastem
Lískové placičky Máslo utřeme s cukrem, solí a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme vejce a opět třeme do pěny, přisypeme mouku, ořechy a… více o Lískové placičky
Pečený bůček s drůbežími játry na… Vepřový bok si pokrájíme na plátky silné asi 1 - 1,5 cm. Drůbeží játra si očistíme. Obojí osolíme, dobře okmínujeme a… více o Pečený bůček s drůbežími játry na kmíně
Tradiční sodový chléb – Soda Bread Ze všech přísad vypracujte těsto. Můžete z něj vypracovat větší bochníček, vložit ho do chlebíčkové formy nebo… více o Tradiční sodový chléb – Soda Bread
Kaštany Skořápky: ze surovin zpracujeme těsto a necháme chvíli v lednici odpočinout. Rozdělíme těsto na menší kousky, z… více o Kaštany
Kuře v kečupové omáčce Tento recept je jednoduchý na přípravu. Nejdříve si dáme do pekáčku omyté kuře (můžete celé nebo klidně kupované… více o Kuře v kečupové omáčce
Marokánky od Evy V mléce rozkvedláme mouku, přidáme cukr a máslo, přivedeme k varu a svaříme asi 3 minuty, až směs zhoustne do bešamelu,… více o Marokánky od Evy
Květákové placičky se šunkou a… Květák rozdělíme na kousky a uvaříme ne úplně do měkka ve slané a okmínované vodě. Do misky zatím na jemno rozkrájíme… více o Květákové placičky se šunkou a sýrem
Rybí koláč Přiveďte k varu velký hrnec osolené vody. Oloupané a na stejně velké kousky nakrájené brambory (nebo zbytky od oběda)… více o Rybí koláč