Nakrájíme: cibuli nadrobno, okurky a mrkev na plátky, vypeckované olivy na půlky, sýr na větší kostičky. Česnek utřeme se solí.
Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme mrkev, chviličku necháme zasmahnout, pak podlijeme trochou vody a dusíme do poloměka (asi 3–4 minuty). Pak přidáme okurky, olivy. Koření a hořčici podle chuti. Nesolíme, sůl bude s česnekem. Jestli je potřeba, tak to ještě trochu podlijeme vodou. Dusíme, než je mrkev měkká, pak necháme odpařit vodu na základ. Přidáme vejce, česnek a sýr. Mícháme do ztuhnutí.
Necháme rozpustit máslo na pánvi, potom rozšleháme vajíčka v hrnečku, osolíme a opepříme. Vajíčka nalijeme na pánev a…
více o Míchaná vajíčka s pažitkou
Maso nadrobno nakrájíme nebo nahrubo umeleme. Gulášovou šťávu ohřejeme a zahustíme smetanou s moukou. V případě zbylé…
více o Hortobáďské palačinky s masem
Do vroucí vody vložíme hlávku zeli, a spařené listy postupně odtrháváme, odřízneme tvrdší část listu, která spojuje…
více o Holubci od rodilé Ukrajinky
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Sýr rozkrájíme na menší kousky, přidáme pomazánkové máslo a lžíci mléka. Potom podle chuti přisolíme a utřeme hladkou…
více o Chuťovky s jemnou pomazánkou