Nakrájíme: cibuli nadrobno, okurky a mrkev na plátky, vypeckované olivy na půlky, sýr na větší kostičky. Česnek utřeme se solí.
Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme mrkev, chviličku necháme zasmahnout, pak podlijeme trochou vody a dusíme do poloměka (asi 3–4 minuty). Pak přidáme okurky, olivy. Koření a hořčici podle chuti. Nesolíme, sůl bude s česnekem. Jestli je potřeba, tak to ještě trochu podlijeme vodou. Dusíme, než je mrkev měkká, pak necháme odpařit vodu na základ. Přidáme vejce, česnek a sýr. Mícháme do ztuhnutí.
Necháme rozpustit máslo na pánvi, potom rozšleháme vajíčka v hrnečku, osolíme a opepříme. Vajíčka nalijeme na pánev a…
více o Míchaná vajíčka s pažitkou
Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme…
více o Šišky s jahodovou pěnou
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
1. Velký hrnec - dát vařit vodu s na kostičky nakrájenými brambory se žampiony (plátky), přidat zeleninu, podravku.
…
více o Bramborová polévka v chlebu