Nakrájíme: cibuli nadrobno, okurky a mrkev na plátky, vypeckované olivy na půlky, sýr na větší kostičky. Česnek utřeme se solí.
Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme mrkev, chviličku necháme zasmahnout, pak podlijeme trochou vody a dusíme do poloměka (asi 3–4 minuty). Pak přidáme okurky, olivy. Koření a hořčici podle chuti. Nesolíme, sůl bude s česnekem. Jestli je potřeba, tak to ještě trochu podlijeme vodou. Dusíme, než je mrkev měkká, pak necháme odpařit vodu na základ. Přidáme vejce, česnek a sýr. Mícháme do ztuhnutí.
Necháme rozpustit máslo na pánvi, potom rozšleháme vajíčka v hrnečku, osolíme a opepříme. Vajíčka nalijeme na pánev a…
více o Míchaná vajíčka s pažitkou
Brambory nakrájíme na plátky a skládáme je do vymaštěného pekáčku střídavě s nakrájenou cibulí. Do smetany vmícháme sůl…
více o Smetanové brambory – příloha
Vločky v osolené vodě uvaříme na velmi hustou kaši a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na drobno, rozškvaříme,…
více o Karbanátky z ovesných vloček
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme ji lehce na oleji, přidáme mleté maso a koření a dusíme, až bude maso hotové. …
více o Zapékaná cuketa s mletým masem
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Cibuli…
více o Francouzská cibulačka IV.