Necháme rozpustit máslo na pánvi, potom rozšleháme vajíčka v hrnečku, osolíme a opepříme. Vajíčka nalijeme na pánev a mezitím si nakrájíme najemno čerstvou pažitku. Pažitku přisypeme k vajíčkům na pánev a za stálého míchání smažíme.
Potom můžeme podávat s čerstvým chlebem, houskou nebo rohlíkem.
Nakrájíme: cibuli nadrobno, okurky a mrkev na plátky, vypeckované olivy na půlky, sýr na větší kostičky. Česnek utřeme…
více o Míchaná vajíčka na zelenině
Brynzu vyšleháme s mlékem a paprikou, dosolíme (pokud je potřeba) a vmícháme nakrájenou pažitku.
Pomazánku mažeme na…
více o Brynzová pomazánka s pažitkou
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut…
více o Rajcatova polevka s ryzi
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr a trochu mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do…
více o Vdolky s povidly a šlehačkou