Nejdříve dáme na pánev rozpustit máslo. Mezitím si nakrájíme knedlík na 10 plátků a pak ho nakrájíme na kostky. Až se nám máslo rozpustí, dáme na pánev knedlíky a necháme je tam chvíli aby se nám osmahly. Samozřejmě neustále mícháme.
Když máme knedlíky osmahnuté, přidáme rozklepnuté vejce a osolíme. Neustále mícháme dokud se vejce s knedlíkama nesmíchají a pořádně neosmahnou.
Maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a jemně poprášíme zázvorem. Rychle opečeme z obou stran na rozpáleném oleji.…
více o Vepřové plátky pana nadlesního
Z kvasnic, cukru, mléka necháme vzejít kvásek, a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Těsto rozdělíme na pět bochánků a…
více o Martiny – martinské rohlíky
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete.…
více o Pomalu pečená kachna s medem