Pro zjednodušení práce použijeme kupované bramborové těsto. Kdo chce může použít brambory, ale většina těchto těst je na velice dobré urovni. Vypracujeme těsto, necháme 20 minut odležet.
Mezitím si připravíme náplň. Do hrnce s rozpáleným tukem vložíme najemno nakrájenou cibuli, jemně nakrájený salám, zalijeme kečupem a dochutíme steakovým kořením, bazalkou a oreganem. Necháme vychladnout.
Těsto rozválíme do velkého tenkého plátu, naklademe na něj již připravenou směs, kterou rozprostřeme na celou plochu, poté zabalíme jako roládu a stiskem upevníme konce rolády. Celé vložíme do alobalu a dáme vařit přibližně na 20 minut. Po uvaření vyjmeme z alobalu a krájíme na zhruba 2 cm plátky. Podáváme s dušeným zelím.
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Oloupaná jablka nakrájíme na kostičky, ořechy nahrubo nasekáme, zalijeme zálivkou z rumu, medu a citrónové šťávy. Lehce…
více o Jablkový salát s ořechy
Nejdřív smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao, přidáme rozpuštěnou Heru, do které jsme dali při rozpouštění…
více o Čokoládová bábovka bez vajec
Bagety nakrájíme na kolečka a po obou stranách potřeme česnekovým olivovým olejem. Rozložíme na plech s pečícím papírem…
více o Zapečené bagety se sýrem
Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto, zabalíme do potravinářské fólie a dáme vychladit do chladničky na cca 1/2…
více o Cukroví z pudinku bez vajec