Pro zjednodušení práce použijeme kupované bramborové těsto. Kdo chce může použít brambory, ale většina těchto těst je na velice dobré urovni. Vypracujeme těsto, necháme 20 minut odležet.
Mezitím si připravíme náplň. Do hrnce s rozpáleným tukem vložíme najemno nakrájenou cibuli, jemně nakrájený salám, zalijeme kečupem a dochutíme steakovým kořením, bazalkou a oreganem. Necháme vychladnout.
Těsto rozválíme do velkého tenkého plátu, naklademe na něj již připravenou směs, kterou rozprostřeme na celou plochu, poté zabalíme jako roládu a stiskem upevníme konce rolády. Celé vložíme do alobalu a dáme vařit přibližně na 20 minut. Po uvaření vyjmeme z alobalu a krájíme na zhruba 2 cm plátky. Podáváme s dušeným zelím.
Cukr rozpustíme v kastrolku, postupně přidáváme kondenzované mléko a celé máslo. Potom přidáme nasekané ořechy. Musíme…
více o Karamelové tyčinky v oplatce
Vajíčka smícháme s cukrem a utřeme s máslem do pěny, přidáme i vanilkový cukr. Vmícháme mléko, mouku, kypřicí prášek a…
více o Muffiny s ovocem a čokoládou
Ze žloutku a ostatních surovin zpracujeme těsto, které si dáme ztuhnout na dvě hodinky do lednice. Cukroví můžeme dělat…
více o Skořicové cukroví s oříšky
Rozdrobíme sušenky a smícháme s máslem a vytvoříme hutnou směs, kterou vmačkáme do formy na dort. Směs nesmí být příliš…
více o Nepečený tvarohový dort