Pro zjednodušení práce použijeme kupované bramborové těsto. Kdo chce může použít brambory, ale většina těchto těst je na velice dobré urovni. Vypracujeme těsto, necháme 20 minut odležet.
Mezitím si připravíme náplň. Do hrnce s rozpáleným tukem vložíme najemno nakrájenou cibuli, jemně nakrájený salám, zalijeme kečupem a dochutíme steakovým kořením, bazalkou a oreganem. Necháme vychladnout.
Těsto rozválíme do velkého tenkého plátu, naklademe na něj již připravenou směs, kterou rozprostřeme na celou plochu, poté zabalíme jako roládu a stiskem upevníme konce rolády. Celé vložíme do alobalu a dáme vařit přibližně na 20 minut. Po uvaření vyjmeme z alobalu a krájíme na zhruba 2 cm plátky. Podáváme s dušeným zelím.
Oloupanou a umytou mrkev nastrouháme najemno. Lučinu s majonézou rozetřeme a přidáme mrkev. Dochutíme solí, pepřem a…
více o Mrkvová pomazánka s majonézou
Na pánev dáme máslo, pokrájenou cibuli, pokrájené houby a dusíme do měkka. Pak zalijeme třemi vejci, patřičně osolíme a…
více o Mňamózní houbový štrůdl