Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na části sádla. Na druhé části sádla zpěníme cibuli, přidáme mletou papriku, nakrájené kápie, žampiony, okurky, protlak (kečup), chilli a špetku anýzu. Do tohoto základu vložíme kotlety, podlijeme a dusíme doměka. Vše zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali mouku a povaříme. Můžeme ještě zjemnit smetanou.
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
Žampiony očistíme a nožičky odstraníme (použijeme do jiného pokrmu).
Připravíme si nálev tak, že svaříme ocet s vodou…
více o Nakládané žampiony se sýrem