Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na části sádla. Na druhé části sádla zpěníme cibuli, přidáme mletou papriku, nakrájené kápie, žampiony, okurky, protlak (kečup), chilli a špetku anýzu. Do tohoto základu vložíme kotlety, podlijeme a dusíme doměka. Vše zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali mouku a povaříme. Můžeme ještě zjemnit smetanou.
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, česnek na plátky a vše dáme do zapékací misky, přidáme vegetu, majoránku,…
více o Brambory zapečené s česnekem
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči