Uvaříme ve slané vodě špagety a necháme je scezené a nepřikryté v troubě.
Na pánev dáme lžíci olivového oleje, přidáme najemno nakrájenou cibuli, česnek a necháme zpěnit.
Přidáme granulát. Ten jsme předtím namočili do vroucí vody s masoxem – musí být namočený 30 minut. Větší část vývaru scedíme a zbytek přidáme do pánve.
Pánev přikryjeme a necháme 15 minut povařit.
Přidáme kečup a všechno prohřejeme.
Do hotové směsi přidáme utřený česnek.
Špagety na talíři přelijeme omáčkou a posypeme strouhaným sýrem.
Máslo, cukr a 5 žloutků utřeme, přidáme mletý mák, trošku citronové šťávy a nakonec ušlehaný sníh z bílků.
Nalijeme do…
více o Hildin vynikající makovec
Hermelín nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na malé kostičky, přidáme tatarku nebo majonézu a nadrobno…
více o Rychlá hermelínová pomazánka
Nastrouhané vejce promícháme se sýrem a ochutíme troškou soli a nasekanou pažitkou.
Podáváme s celozrnným pečivem (60g)
více o Vajíčková pomazánka s pažitkou
Cukr s vanilkovým cukrem třeme s vejci do pěny. Poté přidáme hladkou mouku spolu s práškem do pečiva, nevyšlehanou…
více o Šlehačková bábovka bez vážení