V hrnci, ve kterém chceme uvařit polévku, rozpustíme polévkovou lžíci másla. Orestujeme na hrubém struhadle nastrouhanou zeleninu (celer, mrkev apod.), nasypeme dětskou krupičku a za stálého míchání ještě opražíme se zeleninou. Zalijeme asi sklenicí vody a stále mícháme, jinak se udělají hrudky.
Když hmota zhoustne a vaří se, dolijeme opět vodou do požadované hustoty a množství polévky. Přidáme sůl, polévkové koření, celerovou nebo petrželovou nať a za občasného míchání provaříme. Ke konci přidáme 1–2 vejce, které rozkvedláme v polévce.
Vejce a cukr ušleháme do pěny, přidáme polohrubou mouku a upečeme na vymazaném a vysypaném plechu.
Připravíme si náplň…
více o Meruňkové řezy s pudinkem
Ohřejeme si mléko. Z trochy mléka, 3 lžic cukru, nadrobených kvasnic a trochy mouky si připravíme kvásek, který necháme…
více o Kynuté tvarohové koláče
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka
Kuřecí špalíčky omyjeme, osolíme, pokapeme citronem, okořeníme tymiánem, pokapeme olejem a opečeme na pánvi. Vyndáme je…
více o Kuřecí špalíčky na tymiánu