V hrnci, ve kterém chceme uvařit polévku, rozpustíme polévkovou lžíci másla. Orestujeme na hrubém struhadle nastrouhanou zeleninu (celer, mrkev apod.), nasypeme dětskou krupičku a za stálého míchání ještě opražíme se zeleninou. Zalijeme asi sklenicí vody a stále mícháme, jinak se udělají hrudky.
Když hmota zhoustne a vaří se, dolijeme opět vodou do požadované hustoty a množství polévky. Přidáme sůl, polévkové koření, celerovou nebo petrželovou nať a za občasného míchání provaříme. Ke konci přidáme 1–2 vejce, které rozkvedláme v polévce.
Naklepeme kuřecí maso - lépe je ho naříznout tak, aby zabíralo co největší plochu a nebylo vysoké (z praktických důvodů…
více o Kuřecí prsíčka s překvapením
Z mouky a dalších ingrediencí vypracujeme vláčné těsto, které se nelepí, mouku dosypeme podle velikosti vajec a dáme na…
více o Tvarohové řezy se sněhem
Osmahneme cibulku do zlatova, zaprášíme paprikou, pridáme pokrájenou klobásu s česnekem, zalijeme horkou vodou, pridáme…
více o Zelňačka pro moji milou
Nastrouhané vejce promícháme se sýrem a ochutíme troškou soli a nasekanou pažitkou.
Podáváme s celozrnným pečivem (60g)
více o Vajíčková pomazánka s pažitkou
Čočku namočíme tak na 2 hodiny a ve stejné vodě dáme vařit s novým kořením, pepřem, bobkovým listem a solí. Po změknutí…
více o Čočková polévka podle Romany