V hrnci, ve kterém chceme uvařit polévku, rozpustíme polévkovou lžíci másla. Orestujeme na hrubém struhadle nastrouhanou zeleninu (celer, mrkev apod.), nasypeme dětskou krupičku a za stálého míchání ještě opražíme se zeleninou. Zalijeme asi sklenicí vody a stále mícháme, jinak se udělají hrudky.
Když hmota zhoustne a vaří se, dolijeme opět vodou do požadované hustoty a množství polévky. Přidáme sůl, polévkové koření, celerovou nebo petrželovou nať a za občasného míchání provaříme. Ke konci přidáme 1–2 vejce, které rozkvedláme v polévce.
Suroviny zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladu odležet. Těsto vyválíme na tloušťku 3 až 4 mm a vykrajujeme…
více o Linecké pečivo se sladidlem
Nejprve si banány oloupeme a pak rozkrojíme na půl a položíme na talířek. Mléko s kakaem pak spojíme, aby vznikl jakoby…
více o Banány s čokoládovou polevou
Nejprve oddělíme bílky od žloutků a z bílků vyšleháme, s trochou cukru, sníh. Ke žloutkům přidáme cukr, skořici a med,…
více o Mňamózní perníková bábovka