V hrnci, ve kterém chceme uvařit polévku, rozpustíme polévkovou lžíci másla. Orestujeme na hrubém struhadle nastrouhanou zeleninu (celer, mrkev apod.), nasypeme dětskou krupičku a za stálého míchání ještě opražíme se zeleninou. Zalijeme asi sklenicí vody a stále mícháme, jinak se udělají hrudky.
Když hmota zhoustne a vaří se, dolijeme opět vodou do požadované hustoty a množství polévky. Přidáme sůl, polévkové koření, celerovou nebo petrželovou nať a za občasného míchání provaříme. Ke konci přidáme 1–2 vejce, které rozkvedláme v polévce.
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku po obou stranách…
více o Kuřecí řízek po švýcarsku
Oloupané syrové brambory pokrájíme na půl centimetru široké plátky. Vysteleme s nimi dno pekáče, posolíme, popepříme a…
více o Kuřecí špalíčky z pekáčku