V hrnci, ve kterém chceme uvařit polévku, rozpustíme polévkovou lžíci másla. Orestujeme na hrubém struhadle nastrouhanou zeleninu (celer, mrkev apod.), nasypeme dětskou krupičku a za stálého míchání ještě opražíme se zeleninou. Zalijeme asi sklenicí vody a stále mícháme, jinak se udělají hrudky.
Když hmota zhoustne a vaří se, dolijeme opět vodou do požadované hustoty a množství polévky. Přidáme sůl, polévkové koření, celerovou nebo petrželovou nať a za občasného míchání provaříme. Ke konci přidáme 1–2 vejce, které rozkvedláme v polévce.
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, rozdělíme na 2 díly, vyválíme a přendáme na plech s vyšším okrajem. Poklademe…
více o Meruňková buchta s pudinkem
Troubu předehřejte na 160 stupňů. Vepřové koleno osolte, opepřete a ze všech stran opečte na oleji(cca 8 minut). Poté…
více o Vepřové koleno na tymiánu
Piškot:
Ušleháme vejce s cukrem a poté přidáme hl. mouku. Piškotové těsto nalijeme do vymazané formy a dáme péct do…
více o Zákusek Hrk hrk (rychlovka)
Maso pokrájíme na plátky, po stranách plátky nakrojíme, naklepeme je, osolíme a opepříme. Špek pokrájíme nadrobno a s…
více o Cibulovo-česnekové plátky