Suroviny zpracujeme v těsto a necháme alespoň 2 hodiny v chladnu odpočinout. Naplníme formičky tenkou vrstvou a pečeme ve středně vyhřáté troubě při 170 °C asi 20 minut. Upečené košíčky ještě vlažné vyklepneme a necháme úplně vychladnout.
Máslo, kakao, žloutek a cukr pečlivě utřeme a postupně přidáváme piškoty předem namočené v rumu a rozmačkané, aby v nich nebyly kousky (ucpávaly by vám trysku ve zdobicím sáčku). Pro ty, co chtějí více rumové, ještě přilijeme pár kapek rumu. Poté krém nastříkáme do košíčků, polijeme čokoládou a ozdobíme čímkoli – ořechy, mandlemi, kokosem atd.
Košíčky dělám nejen jako vánoční cukroví, ale během roku na rodinné oslavy, podle příležitosti je ozdobím např. cukrovými srdíčky nebo kytičkami...
Vejce a cukr ušleháme do pěny, pak postupně zašleháváme nastřídačku mouku s pr. do peč., rozpuštěnou heru a šlehačku,…
více o Punčové řezy – jako z cukrárny
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka