Suroviny zpracujeme v těsto a necháme alespoň 2 hodiny v chladnu odpočinout. Naplníme formičky tenkou vrstvou a pečeme ve středně vyhřáté troubě při 170 °C asi 20 minut. Upečené košíčky ještě vlažné vyklepneme a necháme úplně vychladnout.
Máslo, kakao, žloutek a cukr pečlivě utřeme a postupně přidáváme piškoty předem namočené v rumu a rozmačkané, aby v nich nebyly kousky (ucpávaly by vám trysku ve zdobicím sáčku). Pro ty, co chtějí více rumové, ještě přilijeme pár kapek rumu. Poté krém nastříkáme do košíčků, polijeme čokoládou a ozdobíme čímkoli – ořechy, mandlemi, kokosem atd.
Košíčky dělám nejen jako vánoční cukroví, ale během roku na rodinné oslavy, podle příležitosti je ozdobím např. cukrovými srdíčky nebo kytičkami...
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka
Vezmeme džem a kečup a smícháme v mixéru dohromady, nasypeme kari a dáme ocet.
Hotovo.
Cítíte moc kečup - přidejte…
více o Nejlehčí sladkokyselá omáčka