Suroviny zpracujeme v těsto a necháme alespoň 2 hodiny v chladnu odpočinout. Naplníme formičky tenkou vrstvou a pečeme ve středně vyhřáté troubě při 170 °C asi 20 minut. Upečené košíčky ještě vlažné vyklepneme a necháme úplně vychladnout.
Máslo, kakao, žloutek a cukr pečlivě utřeme a postupně přidáváme piškoty předem namočené v rumu a rozmačkané, aby v nich nebyly kousky (ucpávaly by vám trysku ve zdobicím sáčku). Pro ty, co chtějí více rumové, ještě přilijeme pár kapek rumu. Poté krém nastříkáme do košíčků, polijeme čokoládou a ozdobíme čímkoli – ořechy, mandlemi, kokosem atd.
Košíčky dělám nejen jako vánoční cukroví, ale během roku na rodinné oslavy, podle příležitosti je ozdobím např. cukrovými srdíčky nebo kytičkami...
Vypracujeme těsto, necháme v teple vykynout. Vyválíme, rádýlkem vykrajujeme obdélníčky, plníme nádivkou z bílého máku.…
více o Bratislavské rohlíčky s mákem
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vlažné máslo, nastrouhanou dýni, aroma, kokos, mouku s kypřidlem a rozinky…
více o Dýňová bábovka (řez) s kokosem