Začněte přípravou knedlíčků. V misce kuchyňského robota rozmixujte nakrájené kuřecí maso, strouhaný parmezán, vejce, nasekanou petržel a česnek do hladké směsi. Přidejte strouhanku, sůl a pepř a znovu promixujte. Ze směsi vytvořte malé kuličky a uložte je na 10 minut odpočívat do lednice.
Nyní se pusťte do přípravy polévky. V hrnci na troše olivového oleje orestujte nakrájenou jarní cibulku spolu s nadrceným česnekem doměkka, pak přidejte kuřecí vývar. Přiveďte k varu, ztlumte plamen a nechte zlehka probublávat.
Vložte do polévky zelené fazolky a pokračujte ve vaření dalších 4–5 minut. Nyní přidejte do polévky kuřecí knedlíčky, nakrájenou kapustu, chřest, hrášek a nechte zlehka provařit ještě pár minut.
Ochutnejte a dle potřeby dochuťte solí a pepřem. Nakonec do polévky vložte nasekané bylinky a uvařené nudle. Polévku servírujte posypanou strouhaným parmezánem
Papriky očistíme a nakrájíme na kostky, česnek na plátečky. Kuřecí maso osolíme grilovací směsí a osmahneme po obou…
více o Papardelle s kuřecími prsíčky
Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky, mírně naklepeme, osolíme, obalíme ve vejcích rozšlehaných se škrobovou moučkou a…
více o Kuřecí prsa se žampiony
K nastrouhanému sýru přidáme majonézu, sůl, pepř a česnek podle chuti.
Pomazánku namažeme na pečivo a na ozdobu se…
více o Nejlepší česneková pomazánka
Plátky krkovičky jemně rukou (pěstí) naklepeme, z osou stran lehce osolíme, opepříme. Jednu stranu posypeme troškou…
více o Dušená krkovička se zeleninou
Plecko a 2/3 bůčku zalejeme dostatečným množstvím vody, přidáme sůl,divoké koření a vaříme do skoro hotova. Maso musí…
více o Zavařovaná domácí paštika