Minestrone s kuřecími knedlíčky

2.9

hodnoceno: 10
Příprava: 60 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Polévka:
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce pažitka
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžíce petrželka
    • 1
      svazek jarní cibulka
    • 1
      l drůbeží vývar
    • 20
      g strouhaný parmazán na servírování
    • 100
      g hrášek
    • 50
      g kapusta
    • 50
      g polévkové nudle uvařené
    • 100
      g fazolové lusky
    • 100
      g mladý zelený chřest
    • 1
      lžíce extra panenský olivový olej
  • Knedlíčky:
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks vejce
    • 2
      ks kuřecí prsa
    • 75
      g strouhanka
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžíce petrželka
    • 20
      g strouhaný parmazán

Postup přípravy receptu

  • Začněte přípravou knedlíčků. V misce kuchyňského robota rozmixujte nakrájené kuřecí maso, strouhaný parmezán, vejce, nasekanou petržel a česnek do hladké směsi. Přidejte strouhanku, sůl a pepř a znovu promixujte. Ze směsi vytvořte malé kuličky a uložte je na 10 minut odpočívat do lednice.
  • Nyní se pusťte do přípravy polévky. V hrnci na troše olivového oleje orestujte nakrájenou jarní cibulku spolu s nadrceným česnekem doměkka, pak přidejte kuřecí vývar. Přiveďte k varu, ztlumte plamen a nechte zlehka probublávat.
  • Vložte do polévky zelené fazolky a pokračujte ve vaření dalších 4–5 minut. Nyní přidejte do polévky kuřecí knedlíčky, nakrájenou kapustu, chřest, hrášek a nechte zlehka provařit ještě pár minut.
  • Ochutnejte a dle potřeby dochuťte solí a pepřem. Nakonec do polévky vložte nasekané bylinky a uvařené nudle. Polévku servírujte posypanou strouhaným parmezánem

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: