Zamíchejte cukr a droždí s 200 ml vlažné vody, nechte 10 minut odstát. Přidejte mouku, sůl a olej, promíchejte a nechte opět 10 minut odstát. Těsto promíchejte, na pomoučeném stole rozválejte na plát silný 1 cm a sklenicí vytvořte kolečka.
Kolečka dejte na plech s pečicím papírem. Potřete rajským protlakem smíchaným s troškou soli a olivového oleje. Dozdobte tím, co máte rádi – salám, šunka, sýr, rajčata, papriky, žampiony atd., posypejte oreganem nebo kořením na pizzu a pečte.
Nálev převaříme a necháme vychladnout. Každou okurku nakrojíme trochu nožem a vtlačíme do něj stroužek česneku. Takto…
více o Česnekové okurky sterilované
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Paštičky se dělají z list. těsta. Těsto vyválet a vykrajovat kolečka. Jedno plné a dvě s vykrojeným středem, dávat na…
více o Sýrové paštičky švýcarské