Zamíchejte cukr a droždí s 200 ml vlažné vody, nechte 10 minut odstát. Přidejte mouku, sůl a olej, promíchejte a nechte opět 10 minut odstát. Těsto promíchejte, na pomoučeném stole rozválejte na plát silný 1 cm a sklenicí vytvořte kolečka.
Kolečka dejte na plech s pečicím papírem. Potřete rajským protlakem smíchaným s troškou soli a olivového oleje. Dozdobte tím, co máte rádi – salám, šunka, sýr, rajčata, papriky, žampiony atd., posypejte oreganem nebo kořením na pizzu a pečte.
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Rýži uvaříme dle návodu. Maso osolíme a lehce naklepeme rukou a opečeme na olivovém oleji (celá prsíčka). Nakrájíme…
více o Rýžový salát s kuřecím masem
Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu, kotlety…
více o Božské vepřové kotletky