Zamíchejte cukr a droždí s 200 ml vlažné vody, nechte 10 minut odstát. Přidejte mouku, sůl a olej, promíchejte a nechte opět 10 minut odstát. Těsto promíchejte, na pomoučeném stole rozválejte na plát silný 1 cm a sklenicí vytvořte kolečka.
Kolečka dejte na plech s pečicím papírem. Potřete rajským protlakem smíchaným s troškou soli a olivového oleje. Dozdobte tím, co máte rádi – salám, šunka, sýr, rajčata, papriky, žampiony atd., posypejte oreganem nebo kořením na pizzu a pečte.
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, česnek na plátky a vše dáme do zapékací misky, přidáme vegetu, majoránku,…
více o Brambory zapečené s česnekem
Brambory nakrájíme na plátky a skládáme je do vymaštěného pekáčku střídavě s nakrájenou cibulí. Do smetany vmícháme sůl…
více o Smetanové brambory – příloha