Cibuli pokrájenou na tenká půlkolečka zpěníme na oleji, přidáme kuřecí maso a odblaněná drůbeží játra (oboje pokrájené na hranolky). Za stálého míchání směs podusíme asi 3 minuty. Směs doplníme plátky žampionů a šunkou pokrájenou na nudličky. Podusíme 2 minuty, vmícháme odkapaný hrášek, sůl, pepř, drobně rozsekanou petrželku a podusíme ještě minutu. Na talířích ozdobíme proužky papriky a podáváme s rýží (směs připravujeme najednou v malých dávkách, aby byla na pánvičce jen v nízké vrstvě).
Z mouky, másla, 125 g cukru, žloutku, mléka, vína, 1 lžičky mleté skořice a hřebíčku vypracujeme těsto, zabalené ve…
více o Skořicové sušenky s povidly
1. Paprikám seřízneme vršky a vydlabeme je.
2. Cibuli, špekáčky a tvarůžky nakrájíme na kostičky, smícháme s hořčicí a…
více o Olomoucké plněné papriky
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se…
více o Rybízová šťáva za studena