Pudinkové prášky smícháme s práškem do pečiva a cukrem, přidáme vejce, rum, olej a vše důkladně promícháme. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech (nebo s pečicím papírem) a pečeme asi při 200 °C 15–20 minut. Korpus necháme vychladnout a mezitím připravíme krém.
Změklé máslo utřeme s cukrem, přidáme tvaroh a vše vyšleháme na hladký krém, který natřeme na vychladlý korpus. Nakonec polijeme čoko polevou nebo posypeme strouhanou čokoládou nebo jinak ozdobíme dle vlastní fantazie.
Droždí s cukrem rozmícháme ve vlahém mléce a nalijeme do mouky s rozpuštěným máslem a troškou soli a vypracujeme těsto,…
více o Cibulový koláč – Zwiebelkuchen
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Smetany ušleháme spolu s moučkovým cukrem, přidáme mascarpone, pomazánkové máslo a zakysanou smetanu a vyšleháme krém.…
více o Banánovo-broskvové tiramisu
Česnek oloupeme, rozmáčkneme a vhodíme do hrnce společně s celým novým kořením, celým černým pepřem a bobkovými listy.…
více o Naše Rajská s vaječnými noky