kostka
máslo
u plnotučného tvarohu jej nepoužívám, v lednici ztuhne i tak dobře
80
g
moučkový cukr
i méně
500
g
polotučný tvaroh
Těsto
2
ks
vejce
1
hrnek
mléko
necelý
1
hrnek
cukr krystal
2
hrnek
polohrubá mouka
1
balíček
prášek do pečiva
2
lžíce
kakao
0,5
hrnek
olej
Čokoláda
100
g
hořká čokoláda
30
g
rostlinný tuk
Postup přípravy receptu
Veškeré suroviny na těsto umícháme dohladka. Těsto vysypeme na vymazaný plech či do formy. Pečeme na 170 °C cca 22 minut (plynová trouba).
Mezitím si připravíme náplň. Tvaroh smícháme v míse s cukrem a máslem. Po zchladnutí korpusu na něj náplň rovnoměrně naneseme.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s rostlinným tukem. Můžeme tvaroh jen pokapat (při menším množství čokolády) či jej potřít celý. Necháme ztuhnout v lednici minimálně 3 hodiny.
Stejné těsto (bez kakaa) lze použít i jako základ pod ovoce, krémy či podobné.
Bílky ušleháme na tuhý sníh. Přidáme cukr po lžičkách a šleháme, až je sníh tuhý a lesklý. Nastříkáme 24 pusinek na…
více o Čokoládové pusinky ze sněhu
Zpracujeme na vále v těsto. Necháme asi 1/2 hodiny v chladničce odpočinout.
Potom vyválíme, vykrajujeme kolečka nebo…
více o Oříškovo-čokoládové sušenky
Smíchejte olej, sůl, citronovou šťávu a potřete tím rybu. Na pánvi ve 2 lžících oleje krátce osmažte směs MANGOOT MIX.…
více o Pikantní směs na ryby Mangoot
Pórek nakrájíme na kolečka, brokolici rozebereme na růžičky, dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme bujón, okořeníme,…
více o Brokolicová polévka s pórkem