kostka
máslo
u plnotučného tvarohu jej nepoužívám, v lednici ztuhne i tak dobře
80
g
moučkový cukr
i méně
500
g
polotučný tvaroh
Těsto
2
ks
vejce
1
hrnek
mléko
necelý
1
hrnek
cukr krystal
2
hrnek
polohrubá mouka
1
balíček
prášek do pečiva
2
lžíce
kakao
0,5
hrnek
olej
Čokoláda
100
g
hořká čokoláda
30
g
rostlinný tuk
Postup přípravy receptu
Veškeré suroviny na těsto umícháme dohladka. Těsto vysypeme na vymazaný plech či do formy. Pečeme na 170 °C cca 22 minut (plynová trouba).
Mezitím si připravíme náplň. Tvaroh smícháme v míse s cukrem a máslem. Po zchladnutí korpusu na něj náplň rovnoměrně naneseme.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s rostlinným tukem. Můžeme tvaroh jen pokapat (při menším množství čokolády) či jej potřít celý. Necháme ztuhnout v lednici minimálně 3 hodiny.
Stejné těsto (bez kakaa) lze použít i jako základ pod ovoce, krémy či podobné.
Bílky ušleháme na tuhý sníh. Přidáme cukr po lžičkách a šleháme, až je sníh tuhý a lesklý. Nastříkáme 24 pusinek na…
více o Čokoládové pusinky ze sněhu
Uvaříme fazole do měkka. Mrkev a brambory ošistíme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na másle. Zalijeme vodou, a…
více o Vynikající zeleninová polévka
Nivu utřeme s máslem či se zbytky tavených sýrů z ledničky, vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli a ostatní ingredience.…
více o Pomazánka z nivy s pivem
Máslo utřeme s cukrem do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a oříšky. Do máslové hmoty postupně zašleháme vejce.…
více o Čokoládový koláč s třešněmi