Žloutky, cukr a horkou vodu ušleháme do pěny. Do mouky prosijeme kakao. Z bílku ušleháme tuhý sníh a střídavě se sněhem, moukou a kakaem vmícháme do pěny. Poté rozetřeme na vymazaný plech a upečeme dozlatova.
Mezitím si připravíme tvarohovou nádivku a čokoládovou polevu.
Nádivku připravíme z tvarohu, másla a moučkového cukru – vše utřeme.
Poleva: čokoládu rozpustíme v tuku.
Upečený piškot potřeme nádivkou a polijeme čokoládovou polevou.
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce