Žloutky, cukr a horkou vodu ušleháme do pěny. Do mouky prosijeme kakao. Z bílku ušleháme tuhý sníh a střídavě se sněhem, moukou a kakaem vmícháme do pěny. Poté rozetřeme na vymazaný plech a upečeme dozlatova.
Mezitím si připravíme tvarohovou nádivku a čokoládovou polevu.
Nádivku připravíme z tvarohu, másla a moučkového cukru – vše utřeme.
Poleva: čokoládu rozpustíme v tuku.
Upečený piškot potřeme nádivkou a polijeme čokoládovou polevou.
Na těsto všechny ingredience smícháme a dáme do lednice na půl hodiny odležet. Potom ho vyválíme do koláčové formy cca…
více o Pórkový koláč se slaninou
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka
Z bílku ušleháme sníh a ten spojíme se všemi ingrediencemi. Z ořechového těsta tvoříme válečky, které pozvolna stočíme…
více o Ořechové rohlíčky (Pařížské)