
3.5
Drobné ovoce ponecháme v celku, větší pokrájíme a dáme vařit s cukrem, vodou a kořením. Vše povaříme cca 20 minut. Pak… více o Zimní čaj od Báry
Zmíněné ingredience dáme do sklenice (250 ml) a zalijeme vroucí vodou. Necháme tak 10 minut odstát. Dospělí mohou… více o Relaxační čaj
Do sklenice dáme zelený čaj (1 sáček). K tomu přidáme 2–4 lžičky cukru. Zalijeme studenou vodou a mícháme dokud se cukr… více o Ledový čaj
Doma ve sklepě má stovky papírových kelímků od zmrzliny, které si ve spodu označil datem,… Celý článek
Sladký a šťavnatý vodní meloun je sice plný vody, ale nenechte se mýlit. Může vám totiž… Celý článek
Výtečnou teplou večeři s námi jednoduše připravíte i během hektického pracovního týdne.… Celý článek
Léto nám nenabízí jen šťavnaté, sladké a osvěžující plody. Většina z nich v sobě ukrývá další… Celý článek
Všechny suroviny vyšlehejte ve šlehači a namažte na vlastnoručně upečený chleba. Tohle máslo je na 99% podobné tomu… více o Máslo ala pizzerka
Maso naklepeme a namáčíme v marinádě, kterou jsme smíchali z výše uvedených ingrediencí. Uložíme do jakékoliv… více o Marináda na maso – na grilování
Brambory asi 10 minut předvaříme (ale nemusíme, budeme je déle péct). Salám, slovenský točený nakrájíme na kostky i… více o Bramborový oběd
Brambor a kedlubnu nakrájíme na kostky. Kousek mrkve a celeru nastrouháme na hrubém struhadle. (Já používám domácí… více o Zdravá a hustá zeleninová polévka
*Krovičku postranách nakrojíme, aby se při pečení nezkroutila, naklepeme, osolíme, ochutíme kmínem nebo pepřem a dáme… více o Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí
Vše v uvedeném pořadí vložím do formy (hrozinky a kandovanou kůru vkládáme až po signálu na semínka) a dám dělat na… více o Mazanec z domácí pekárny
Formu na dort (24 - 26 cm) vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Světlé těsto: Žloutky vyšleháme do pěny, přidáme… více o Barevný pudinkový dort
Těsto dáme do domácí pekárny vykynout. Poté vykynuté těsto na vále rozdělíme na 24 bochánků a necháme ještě 20 minut… více o Jihlavský koláč
Oloupané brambory nakrájíme na malé kostky a uvaříme je spolu s kmínem v osolené vodě. Mezitím očistíme houby. Plátky… více o Houbová polévka
Všechny suroviny na těsto zpracujeme a těsto dáme do ledničky na dobu, než si připravíme krém. Suroviny na krém… více o Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)
Plátky rozklepeme, osolíme, popepříme a po jedné straně bohatě potřeme rozetřeným česnekem. Posypeme majoránkou. Do… více o Česnekové kapsy
Špagety vaříme ve značně osolené vodě, až než jsou "al dente" (na zkus). Česnek nahrájíme ostrým nožem na velmi tenké… více o Spaghetti aglio, olio e peperoncini