Nejdříve do mixéru nalijeme mléko, kompotovou šťávu, přidáme nahrubo pokrájená jablka, ořechy a broskve – toto umixujeme do hladka a dáme stranou. Žloutky uřeme s cukry, přidáme sůl, citronovou kůru, skořici, umixovanou směs a prosátou mouku z kypřicím práškem. Nakonec přidáme rozinky a lehce vmícháme sníh z bílků. Dáme do vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy a pečeme zvolna asi 60 minut. Poté necháme vychladnout a polijeme polevou.
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka