Nejdříve do mixéru nalijeme mléko, kompotovou šťávu, přidáme nahrubo pokrájená jablka, ořechy a broskve – toto umixujeme do hladka a dáme stranou. Žloutky uřeme s cukry, přidáme sůl, citronovou kůru, skořici, umixovanou směs a prosátou mouku z kypřicím práškem. Nakonec přidáme rozinky a lehce vmícháme sníh z bílků. Dáme do vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy a pečeme zvolna asi 60 minut. Poté necháme vychladnout a polijeme polevou.
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
1. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu a nadrobno ho nakrájíme.
2. Přidáme heru, mouku, pepř a kmín a pečlivě prohněteme.
…
více o Jihočeské zelňáky Jirsových